söndag 9 juni 2013

vecka 20 veckoreflektion

Under denna vecka fick vi redovisa en uppgift som vi fick. De olika grupperna skulle redovisa en lektionsplanering som man hade gjort. Lektionen skulle utgå från workshoparna som vi har haft. Färglära, teckning/målning, tryck mm.

Vissa grupper blev mindre då det blev för många i en grupp så i den gruppen jag var med i var vi tre pers. Det var lite svårt att träffas då alla hade olika schema, men jag tycker att det gick väldigt bra ändå. Vi pratade väldigt mycket om hur vi skulle kunna göra med lektionen och hur.  Gruppen valde tillslut att göra olika ormar med tryck av toalett papper. Det var viktigt att det inte skulle vara en "pyssel" lektion utan att barnen ska lära sig något. Att göra ormarna och trycket blir så svårt som man vill utan snarare att man kan integrera den på olika sätt som gör ormarna bra.

Det var roligt att se hur andra grupper gjorde sin lektions planering och varför. Det fanns så många idéer och sätt att göra en lektion på.

På slutet av veckan hade vi två föreläsning på olika sortens bildanalys. Efter varje lektion hade vi en kort uppgift på hur man kunde analysera bilder. På torsdagen skulle grupperna välja en bild och analysera den utifrån vad vi ser på bilden, bakgrund,porträtt men även kulturella-, personliga eller kulturella associationer mm. Sedan skulle vi utifrån vad vi har diskuterat i grupper visa bilden och berätta hur vi har analyserat bilden och varför.

På fredagens uppgift gick vi till trädgårdsföreningen där vi skulle måla och sedan analysera utifrån känslan man fick utav bilderna men även vad tecknaren tänkte är personen målade bilden och vilken sortens tekniker valde personen att använda. På denna dag var det svårt för mig att slutföra uppgiften. Det kunde vara pga värmen eller att det fanns så mycket att teckna av. Men också det var svårt att hitta inspiration. Därför valde jag att måla gräset. Det gick inte så bra. Men jag prövade i alla fall. Men det är något man kan tänka på i framtiden om man vill ta med en klass utan för klassrummet. Mycket spelar roll när man tecknar, att ha öppna ytor kan det både vara lätt men för vissa kan det vara svårt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar