söndag 9 juni 2013

v 14, veckoreflektion

Under v 14 började vi med två dagars workshop där vi började med vårat tema Exit. På dessa tre dagar fick klassen pröva på olika uppgifter. Allt från att bygga med limpistol och olika material så högt man kunde i grupp, måla utsikten, dokumentera processen som hände i rummet, göra ett collage med hjälp av tidningar och papper men även med varandras bilder, göra ett klistermärke som man sedan skulle lägga någonstans och några till.

Uppgifterna var roliga och inte allt för svårt utan det är man själv som satte gränserna. I och med att man fick en deadline när man skulle vara klar med stationerna gjorde att man inte fastnade för längre på ett ställe. Men om man hann med allt kunde man gå tillbaka och fortsätta. I och med att allt man gjorde visades på ett eller annat sätt kunde man se andras verk och hur de jobbade. För många kanske det hjälpa att komma igång eller få inspiration.

På slutet av andra dagen gav då lärarna ut vad temat på det egna projektet man skulle göra. Temat var exit. Det komiska var att det redan stod exit ovanför dörren som ingen hade dragit pararealen att det är det som skulle bli vårat tema.  Lärarna var smarta att inte meddela oss att exit var temat. För då tror jag att många inte skulle ha kommit utan skulle ha arbetat hemma. I och för sig var inte workshopen obligatorisk men färre skulle ha kommit om man redan visste temat.

Jag tror inte jag tycker jag lärde mig så mycket under workshopen. Kanske hur man kunde intrigera allt som man gjorde till en helhet. Men det var en mysig sätt att starta ett tema och fånga intresse. Man kunde även kunna pröva sig fram för att se vad man gillade eller inte gillade. Man skulle kunna göra något liknande fast med en klass. Detta är en idé som man kan arbeta vidare på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar