fredag 29 mars 2013

Boklåning på Hdk

Vi fick i uppdrag att ska vi låna en bok från HDK's bibliotek och skriva om den. Vi skulle ta en bok med ett ämne som vi inte är så insatt i och att det kanske skulle kunna ge oss något nytt som vi inte visste om. Boken som blev vald för mig heter: Design av Arthur Hald. Som handlar om Svensk design från 1985 till ca 1999.Det var intressant se hur vissa föremål har förändrats genom tiderna medan andra som te.x skiftnyckeln ser nästan exakt likadan ut även efter alla dessa år. Dock så tycker jag att själva boken inte var så roligt.

I boken så berättade de om hur design används i "dag" och hur man ska tänka när man designar saker men även designens historia.

Mycket av det som vi använder i dag har oftast förändras genom tiderna, beroende på hur man använder saken och om det är ens möjligt att förändra mer. Vissa saker ser nästan exakt samma ut även efter flera hundra år. Som skiftnyckeln och spiken.

Medan andra saker som datorer och mobiler ändras och utvecklas nästan varje dag. Morgonens teknik är redan historia. För bara 10-20 år sedan var disketter något stort och revolutionerande, medan i dag har vi externa hårdiskar som kan kolla flera terrapytes av information och knappt någon om någon använder disketter längre. Mobiler är kanske något som förändras mest i världen just nu. För 8 år sedan var det något nytt att ha färgskärm på mobilen och att gå in på internet var en sensation, medan nu är internet på mobilen vardagsmat och att ha en smarthphone som är som en liten dator är en självklarhet för vissa. Designen på dessa två saker har förändrats något otroligt och kommer troligtvis att fortsätta.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar